Siargao – Surigao City – Cebu City – Moalboal

Päätin lähteä jatkamaan matkaa. Jaon trisykkelin (300pesoa) espanjalaisen kaverin kanssa, joka oli tulossa samaan botskiin. Huristeltiin General Lunalta Dapaan, ostettiin liput (250pesoa+10p terminal fee) laivaan. Laivamatka kesti muutaman tunnin ja meni mukavissa merkeissä. Istuttiin kannella ja sää olikin tänään mitä mainioin.

Surigao cityssä ostetiin liput Cebun overnight paattiin (825pesoa+10p terminalfee), joka lähtisi vasta illalla. Talsittiin yhteen hotlaan, safkattiin siellä ja saatiin jättää luggage roomiin kamat. Lähdettiin vähäks aikaa kaupungille. Oli ihan kivaa että oli seuraa koko päiväksi. Espanjalainen kaveri oli mukava, meillä riitti paljon juttua ja päivä meni kuin siivillä. Tuijotuksien ja kikatuksen määrä oli valtava kun talsittiin paikalliselle ostarille. Ostettiin naposteltavaa laivamatkalle ja kierreltiin vähän aikaa. Meillä oli halvimmat economy class laivaliput ja meitä odotti yksinkertaiset pedit kannella. Tuuletus oli kunnossa ja yöllä olikin välillä aika vilu. Olin pudottanut huivini matkalle, mikä harmitti, koska olisin voinut käyttää sitä peitteenä.
Laiva saapui satamaan viiden aikaan aamulla. Oli pimeää kun laivasta ulos. Olin yrittänyt aktivoida Überiä filippiinonumerollani, mutta jostain syystä aplikaatio ei lähettänyt minulle aktivointiviestiä. Espanjalainen osasi kertoa vastaavasta palvelusta nimeltä “Grab”. Tilattiin autot sillä, halattiin hyvästeiksi. Espanjalainen jatkoi pohjoiseen bussiterminaaliin ja minä eteläiseen.

Cebu cityn bussiterminaalista lähdin pikimmiten matkaamaan kohti Moalboalia. Bussimatka kesti kolmisen tuntia. Huonon laivaunen takia aloin nuokkumaan bussissa. Ei vielä sanoin itselleni ja yritin pysyä hereillä. Oli kylmä, koska paikalliseen tapaan kaikki ikkunat oli auki ja bussi viiletti kovaa. Aurinko alkoi hiljalleen nousta ja kohta olikin taas uusi päivä.

Onpahan taas matkattu. Otin trisykkelin hostellilleni. Kuski velotti liikaa, mutta en yhtään jaksanut vääntää, joten sanoin että joo mennään nyt vaan.

Heitin kamppeeni hostellille. Kävin vuokraamassa skootterin (350pesoa) ja kävin paikallisella ostarilla. Join kahvin mäkkärissä ja kävin ostamassa aurinkorasvaa ja hyttyskarkotetta. Check inni oli vasta kahdelta, joten päätin lähteä biitsille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *